1ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου: Ενημερωνόμαστε για τον κορονοϊό (Covid19)

Την τρέχουσα σχολική χρονιά τα τμήματα της Β και Δ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου, υλοποιούν πρόγραμμα καινοτόμων δράσεων με τίτλο

«Μαθαίνω να προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους». Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας από γιατρό του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου, (που ανήκει στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια) δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την πανδημία που έχει ενσκήψει στη χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο από τον ιό Covid 19, για αυτό και ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή  του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου και τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, το σχολείο μας συνδέθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης με την επιμελήτρια Α΄ Γενικής Ιατρικής κα. Βαφοπούλου Ειρήνη που ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας για την τήρηση των κανόνων υγιεινής (πλύσιμο χεριών – προσώπου, φτάρνισμα – καθαρισμός μύτης, απομάκρυνση χρησιμοποιημένων υλικών ατομικής υγιεινής), την ασφαλή κατανάλωση φαγητού – νερού, την τήρηση απαραίτητων φυσικών αποστάσεων σε διάφορους χώρους και δραστηριότητες (κατά την προσέλευση στο σχολείο, είσοδος – έξοδος από την τάξη, στο διάλειμμα και κυρίως στα ομαδικά παιχνίδια), την ορθή χρήση της μάσκας προστασίας προσώπου, την αποφυγή της χρήσης κοινών αντικειμένων, τον τρόπο απολύμανση με αντισηπτικό.

Κυρίως όμως με τις συμβουλές της, καταλάγιασε το ψυχικό φορτίο των παιδιών σχετικά με τη νόσο και τις συνέπειές της. Δημιούργησε στους δύσκολους καιρούς που ζούμε (που στο παρελθόν θα αποτελούσαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας) πνεύμα αισιοδοξίας.

 Οδήγησε με λίγα λόγια, τους μαθητές μας να ενδυναμωθούν ψυχικά ώστε να περάσουν τις δύσκολες αυτές συνθήκες που βιώνουν και γι’ αυτό την ευχαριστούμε θερμά.