Προβολή της ταινίας “Φοβού τους Ξένους?”

fovou_tous_xenous_F 33Την Τρίτη 1/12/2015 στο σχολείο μας προβλήθηκε η βραβευμένη ταινία «Φοβού τους ξένους?». Πριν την προβολή της ταινίας προηγήθηκε η επεξήγηση των εννοιών “δεισιδαιμονία”, “τοτέμ”, “ταμπού”, “πρόληψη”, “στερεότυπο”, “προκατάληψη”, “φανατισμός”, “ξενοφοβία”, “ρατσισμός”.

dsc03163Η ταινία είναι δημιούργημα δυο Λαρισαίων Εκπαιδευτικών, στο ΕΠΑΛ Τυρνάβου,  του Δημήτρη Σακατζή, στο σενάριο και του Αργύρη Γιουρούκη, στη σκηνοθεσία. Υλοποιήθηκε το 2013 κι έχει βραβευτεί από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, στο «Θεσμό Αριστείας και ανάδειξης καλών πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», ενώ χρηματοδοτήθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο 2ο σχολικό διαγωνισμό «Δημιουργικότητας & Καινοτομίας».

 

 

Φ-Ξ-3 76

Για τη δημιουργία της βοήθησαν πολλοί φορείς όπως η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΠΑΛ Τυρνάβου, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ Τυρνάβου, ο Δήμος Τυρνάβου και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, ο Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ. Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, κ.α. Η ταινία έχει ως θέμα τη σχολική βία (bullying) και την ξενοφοβία, συμμετείχαν 20 ερασιτέχνες ηθοποιοί – μαθητές λυκείου, 7 μαθητές δημοτικών σχολείων και οι 2 καθηγητές.

[Best_Wordpress_Gallery id=”6″ gal_title=”Προβολή ταινίας – Φοβού τους Ξένους”]