Στα πλαίσια του προγράμματος «Γνωρίζω τα προϊόντα του τόπου μου» την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024 μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου επισκέφθηκαν το ελαιοτριβείο του Φουρτούνα Κωνσταντίνου στο Αργυροπούλι.
Μαθητές και μαθήτριες των τάξεων Β1, Β2, Ε1, Ε2, Ε3 συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς Δόβα Κωνσταντινιά, Παπουλιά Μένη, Κατσικαβέλα Δημήτριο, Μπιτούλα Παύλο και Κολτσίδα Όλγα, την ευκαιρία να γνωρίσουν τη διαδικασία της παραγωγής ελαιόλαδου από κοντά. Ξεναγήθηκαν στους χώρους του ελαιοτριβείου, είδαν την διαδρομή που ακολουθεί ο καρπός της ελιάς στα σύγχρονα μηχανήματα για την παραγωγή ποιοτικού ελαιόλαδου.
Οι μαθητές στη συνέχεια επισκεφτήκαν το οινοποιείο, «Ζαφειράκη». Η επίσκεψη είχε ως στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά τον τρόπο παραγωγής του κρασιού και να κατανοήσουν την αξία της τοπικής γεωργίας και παραγωγής.
Αρχικά, ο υπεύθυνος του οινοποιείου υποδέχθηκε τους μικρούς μας μαθητές και τους ξενάγησαν στο εσωτερικό του οινοποιείου όπου έμαθαν για τα στάδια παραγωγής και επεξεργασίας του κρασιού. Πώς από τα σταφύλια βγαίνει το κρασί; Πόσος χρόνος χρειάζεται; Τι συμβαίνει μέσα στα ξύλινα βαρέλια και στους πήλινους αμφορείς; Πώς γίνεται η εμφιάλωση; Αυτές και πολλές ακόμη απορίες των μαθητών μας λύθηκαν από τον οινοποιό.