Ενημέρωση από την Πυροσβεστική στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου

Στα πλαίσια του προγράμματος καινοτόμων δράσεων με τίτλο «Μαθαίνω να προστατεύω τον εαυτό μου και του άλλους» που υλοποιούν την τρέχουσα σχολική χρονιά τα τμήματα της Β και της Δ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης ενημέρωση από εκπρόσωπο του πυροσβεστικού σώματος σχετικά με τη διαχείριση κρίσεων που προκύπτουν από φυσικές καταστροφές (σεισμούς, πλημμυρικά φαινόμενα, πυρκαγιές, τεχνολογικά ατυχήματα) και δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον Διοικητή της πυροσβεστικής πύραρχο Σάββα Κ. Τσολάκη και τον ανθυποπυραγό κ. Θεοφάνη Ζουμπορλή  για την πολύ ενδιαφέρουσα και πληρέστατη ενημέρωση, τις χρήσιμες συμβουλές και τις απαντήσεις που έδωσε με μεγάλη προθυμία στις απορίες των παιδιών. Τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές και οι μαθήτριές μας έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η προσέγγιση του επαγγέλματος του πυροσβέστη – έστω και διαδικτυακά – κατέστησε πλήρως κατανοητές τις δυσκολίες και τους κινδύνους του, καθώς και τη σημαντικότατη προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο.

Ευελπιστούμε και σε μελλοντικές συνεργασίες με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι οποίες προάγουν τη δημιουργία μελλοντικών και ευαισθητοποιημένων πολιτών που μπορούν να διαχειριστούν με επιτυχία και ψυχικό σθένος τις ολοένα και αυξανόμενες φυσικές καταστροφές που εμφανίζονται στον πλανήτη μας.

 Ελπίζουμε ότι με τον τρόπο αυτό το σχολείο θα αναδειχθεί ως ένα ζωντανό κύτταρο διαρκούς μάθησης, συνδεδεμένο με την κοινωνία.