Επίσκεψη του Μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λάρισας και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του και εκπροσώπους του Δήμου επισκέφτηκαν το σχολείο μας.
Τον Σεβασμιότατο υποδέχτηκαν με πολλή εγκαρδιότητα η Δ/ντρια κα Τσιού Αθανασία και οι εκπ/κοί οι οποίοι τον συνόδευσαν στην αίθουσα εκδηλώσεων, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει στα παιδιά με λόγο απλό και κατανοητό. Τους προέτρεψε να επιδεικνύουν ζήλο και συνέπεια στα μαθήματά τους και να υπακούνε τους γονείς και τους δασκάλους προκειμένου να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για τη ζωή.
Η Δ/ντρια ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο για την ιδιαίτερη τιμή να έλθει στο σχολείο μας, καθώς είναι η πρώτη φορά που Μητροπολίτης επισκέπτεται το 1ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου.
Ο Σεβασμιότατος πρόσφερε αθλητικό υλικό στους μαθητές και ως ευλογία διένειμε γλυκίσματα σε όλα τα παιδιά και στους εκπ/κούς από μια εικόνα.
Ο Μητροπολίτης έλαβε κι αυτός με τη σειρά του δώρα από τους εκπ/κούς και τους μαθητές .
Οι μαθητές του Γ1΄ τμήματος του προσέφεραν λουλούδια και μια εικόνα, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του προσέφεραν το έντυπο «Ταξίδι στις Εκκλησίες του Τυρνάβου» και οι εκπ/κοί προϊόντα του τόπου μας.
Στη συνέχεια αφιέρωσε λίγο χρόνο στο γραφείο των διδασκόντων ανταλλάσσοντας σκέψεις και απόψεις για το έργο μας και τη σημασία σε ρεαλιστικό πλαίσιο.
Η παρουσία του Σεβασμιοτάτου στο σχολείο μας, ασυνήθιστη για μας, ήταν πολύ ανθρώπινη και ζεστή.
Αποχώρησε από το σχολείο με τη διαβεβαίωση ότι θα είναι πάντα δίπλα μας στον αγώνα και τις αγωνίες μας.