Ο λαχανόκηπός μας

Είναι μόλις τριών μηνών. Ξεκίνησε σαν ομαδική-συνεργατική δουλειά της Δ΄ τάξης του σχολείου μας.
Η δημιουργία του σχολικού κήπου εντάχθηκε στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και η προσδοκία μας ήταν να αναγνωρίσουν τα παιδιά την αξία της γης, να ζήσουν την διαδικασία της καλλιέργειας και παραγωγής φυσικών προϊόντων, να δουν την ανάπτυξη των φυτών, να μάθουν για τις βιολογικές καλλιέργειες, να παρακολουθήσουν τη διαδρομή των προϊόντων που τα ίδια καλλιέργησαν, ως το πιάτο τους, μαγειρεμένα, να εξοικειωθούν με την ομαδική δράση, να γίνουν υπεύθυνοι, να παίξουν με το χώμα και το νερό.
Οι μαθητές προετοίμασαν το έδαφος, σκάψιμο, ξεχορτάριασμα, πότισμα, εμπλουτισμός με χωνεμένη κοπριά. Προμηθευτήκαμε σπόρους, μαρούλι, σπανάκι, ρόκα, σέλινο, κρεμμυδάκια, καρότο, παντζάρια, μαϊντανό, δυόσμο, και οι μαθητές μας τους φύτεψαν.
Στη συνέχεια οι μαθητές φρόντιζαν τα λαχανικά τους και παρατηρούσαν την ανάπτυξή τους. Ένιωθαν περήφανοι κι αυτά και εμείς όλοι.
Ο κήπος μας έτοιμος. Τα φυτά έτοιμα για συγκομιδή. Οι μαθητές μαζεύουν τους καρπούς τους. Φυσικά προϊόντα δικής τους παραγωγής, για υγιεινή διατροφή.

[Best_Wordpress_Gallery id=”11″ gal_title=”laxanokipos2016″]