Πρώτο παγκόσμιο βραβείο Γαλλοφωνίας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου

Το πρώτο παγκόσμιο βραβείο Γαλλοφωνίας κατέκτησε το 1ο Δημοτικό σχολείο Τυρνάβου στο διαγωνισμό που διεξήχθη στη Γαλλία με θέμα « Ζωγραφιές του κόσμου». Οι μαθητές του σχολείου συμμετείχαν στο διαγωνισμό με κατασκευή κολάζ με την οποία προσπάθησαν να αποδώσουν τους Ελληνογαλλικούς δεσμούς.

« Κάτω από τον ήλιο και κάτω από το φεγγάρι μιλάμε μια γλώσσα κοινή» ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Τυρνάβου στους ξένους φίλους τους και σε όλον τον κόσμο.

Τα παιδιά του σχολείου εργάστηκαν με μεράκι και ενθουσιασμό. Η παγκοσμιότητα του εγχειρήματος τους συνεπήρε και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε. Στο πλαίσιο αυτής της συμμετοχής εκπόνησαν και project με το αντίστοιχο θέμα που θα παρουσιάσουν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου, στις 7.30 μμ στο Δημοτικό θέατρο Τυρνάβου. Βέβαια η εκδήλωση , μετά την παγκόσμια διάκριση θα αποκτήσει ιδιαίτερο χαρακτήρα. Την όλη προσπάθεια συντόνισε, με την αμέριστη συμπαράσταση της Διευθύντριας του σχολείου κ. Αθανασίας Τσιού, η καθηγήτρια των Γαλλικών κ. Κατερίνα Παπαστεργίου.