Συμμετοχή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου στο 5ο Μαθητικό Συνέδριο

Συμμετοχή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου στο 5ο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «ΜΑΘΑΙΝΩ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ»

Tην Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, πραγματοποιήθηκε το 5ο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «Μαθαίνω και Παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου» από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.
Συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και σχολείων ειδικής αγωγής του νομού Λάρισας. Το εγχείρημα είχε ως στόχο να ενισχύσει το ενδιαφέρον των μαθητών για την τοπική ιστορία και παράδοση και να τους ωθήσει να κατανοήσουν τη σημασία και τη συμβολή της στο πολιτισμικό γίγνεσθαι.
Το σχολείο μας, συμμετείχε με τους μαθητές της Ε΄ τάξης, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «Ταξίδι στις εκκλησίες του Τυρνάβου» με την επίβλεψη των εκπαιδευτικών κας Ζήσκου Ελένης και κ. Ζιώγα Βάιο.
Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων υπήρχε μια ικανοποίηση κι ένα χαμόγελο από όλους για τη δράση και για τα μηνύματα που στείλαμε, ότι ένας τόπος χωρίς ιστορία , μοιάζει με έναν άνθρωπο χωρίς όνομα και ο πολιτισμός αποτελεί ελπίδα, καταφύγιο και δύναμη στις δύσκολες μέρες που ζούμε.

[Best_Wordpress_Gallery id=”55″ gal_title=”2018-05-Φεστιβαλ Πολιτισμού”]