Ταξίδι πίσω στο χρόνο

Στα πλαίσια του προγράμματος με τίτλο «Ταξίδι στις εκκλησίες του Τυρνάβου », οι μαθητές της Ε΄ τάξης,  την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, συνοδευόμενοι από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του προγράμματος Ζήσκου Ελένη, Μπαλαμπάνο Αστέριο, Γκουγκουμάτη Μαρία και Ζιώγα Βάιο επισκέφτηκαν ιστορικά θρησκευτικά μνημεία  της πόλης μας.

Ταξίδεψαν πίσω στο χρόνο σε μια εποχή οικονομικής ακμής και πολιτισμικής χριστιανικής άνθισης στον Τυρνάβου.

Επισκέφτηκαν τους Ορθόδοξους Χριστιανικούς ναούς του Αγίου Νικολάου της Βουναίνης (Τσουκαλά) και της Αγίας Τριάδας.

Γνώρισαν από κοντά το μετόχι του Αγίου Ιωάννη στο σπίτι του Κουρμπή. Εκεί μας περίμενε η κα Κουρμπή από την οποία  ακούσαμε ιστορικά στοιχεία και πληροφορίες. Θαυμάσαμε την εικόνα του αγίου, έργο εκκλησιαστικής τέχνης.

Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες  για τα όσα ενδιαφέροντα μας είπε, τα οποία συνέβαλαν σημαντικά στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με το θέμα με το οποίο ασχολούμαστε.

Στη συνέχεια πήγαμε στο εικονοστάσι του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του 2ου Νηπιαγωγείου και στη θέση της Αγίας Τράπεζας του παλαιού ναού του Αγίου Γεωργίου. Θαυμάσαμε και εδώ την εικόνα του αγίου ένα άλλο έργο τέχνης.

Οι μαθητές έτυχαν θερμής υποδοχής από τις Νηπιαγωγούς και τα νήπια, τους ευχαριστούμε όλους για τη θερμή τους φιλοξενία και συνεργασία.

 

 

 

Οι μαθητές / μαθήτριες  επισκέφτηκαν επίσης και τον παλαιοημερολογίτικο ναό   της Ανάληψης του Κυρίου.