Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου στον Πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το 1ο Δημοτικό σχολείο Τυρνάβου συμμετείχε  στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, που διοργανώνει ο WRO Hellas. Για πρώτη χρονιά κέρδισαν την πρόκριση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό με δύο ομάδες ποδοσφαίρου. Ο διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Η φετινή συμμετοχή είναι στην κατηγορία “Ποδόσφαιρο 2×2” , σε αυτό το παιχνίδι, 2 αντίπαλες συμμαχίες που αποτελούνται από 2 τηλεχειριζόμενα ρομπότ η κάθε μία, κυνηγούν μία μπάλα, πάνω σε ένα ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι (γήπεδο ποδοσφαίρου). Στόχος της κάθε συμμαχίας είναι να κερδίσει το παιχνίδι, πετυχαίνοντας περισσότερα γκολ από τους αντιπάλους της.

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν οι προκριματικοί περιφερειακοί (Θεσσαλίας) στο χώρο του κλειστού Γυμναστηρίου στα Τρίκαλα. Οι ομάδες του 1ου Δημοτικού Terminators αποτελούμενη από τους μαθητές Ροντούλη Σωτήρη, Νάκα Νίκο, Τζέμο Αντώνη   και η ομάδα Iron Team αποτελούμενη από τους Παπάζογλου Ιωάννη, Νταβάρα Χρήστο και Ντουσίκα Ιωάννη  με προπονητή τον καθηγητή πληροφορικής του σχολείου Ζιώγα Βάιο κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για την τελική φάση που θα γίνει στην Αθήνα κερδίζοντας την 2η και 8η θέση αντίστοιχα σε σύνολο 40 ομάδων παίζοντας ωραίο ρομπο-ποδόσφαιρο.