Το 1ο Δημοτικό Τυρνάβου στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Την Κυριακή 12 Μαρτίου η ομάδα ρομποτικής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου (η LEGO Maniacs) με την επίβλεψη του καθηγητή πληροφορικής Βάιου Ζιώγα έλαβε μέρος στον περιφερειακό διαγωνισμό ρομποτικής της WROhellas που διοργανώθηκε στη Λάρισα.

Από τις αρχές του χρόνου οι μαθητές της ΣΤ? Τάξης εργάζονταν πάνω σε ένα πρόγραμμα ρομποτικής που πρότεινε και υποστήριξε η WROhellas.  Το πρόγραμμα είναι ετήσιο, απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού και ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή αυτών στον πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής. Φέτος το θέμα του διαγωνισμού ήταν «Οχήματα και μεταφορές του αύριο».

Στα πλαίσια του προγράμματος οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη ρομποτική, να γνωρίσουν τα ρομπότ, τις αρχές λειτουργίας τους, καθώς και τις χρήσεις τους στον σύγχρονο κόσμο.

[Best_Wordpress_Gallery id=”18″ gal_title=”Lego2017″]

Στη συνέχεια τα παιδιά κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν ένα ρομποτικό όχημα και μια πίστα για να κινείται. Εξέφρασαν τη δημιουργικότητά τους, ήρθαν σε επαφή με τη γλώσσα προγραμματισμού scratch, πειραματίστηκαν σε εικονικό και πραγματικό περιβάλλον και κλήθηκαν να επιλύσουν τα πλήθος προβλήματα που ανέκυπταν σε κάθε στάδιο.

Στο τέλος, παρά την απειρία τους, τον περιορισμένο χρόνο και τα λιγοστά υλικά που είχαν στη διάθεσή τους, κατόρθωσαν να δημιουργήσουν ένα λειτουργικά και αισθητικά άρτιο ρομποτικό όχημα και μια εντυπωσιακή πίστα για να κινείται.

Το project αυτό παρουσιάστηκε στον περιφερειακό διαγωνισμό της Λάρισας από τους μαθητές Καλέση Αποστόλη, Κορομηλά Χρήστο, Κράχτη Νικόλαο, Μπουκουβάλα Ιωάννη,  Μπουμπουράκα Γιώργο,  Ντέλλα Ανδρέα, Ρεβήσιο Βασίλη  της ΣΤ΄ Τάξης, που αποτελούσαν τη ρομποτική ομάδα «LEGO Maniacs».

Οι μαθητές αποδείχτηκαν ιδιαιτέρως ικανοί και υπεύθυνοι και παρουσίασαν με εξαιρετικό τρόπο την πρόταση ρομποτικής χρήσης της ομάδας τους.  Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού ήρθαν σε επαφή με άλλες ομάδες, γνώρισαν τα robot τους και εμπνεύστηκαν για μελλοντικές δημιουργίες. Ήταν όλοι τους υπέροχοι!

Η «ρομποτική» πρόταση της ομάδας, αν και δεν προκρίθηκε στην τελική φάση του διαγωνισμού που έγινε στην Αθήνα, έλαβε πολύ καλές κριτικές και έθεσε τα θεμέλια για την ανάπτυξη της ρομποτικής στο σχολείο μας.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της Στ? Τάξης του Σχολείου.