Δωρεά Απινιδωτή στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Το πρώτο βήμα για τη διάσωση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης είναι η εκπαίδευση. Με αυτήν την αρχή ως καθοδήγηση, ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου μας διοργάνωσε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών. Το σεμινάριο αυτό, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις μας την περασμένη εβδομάδα, αποτελεί πραγματικά μια ανεκτίμητη εμπειρία για όλη την κοινότητά μας.

Με την πολύτιμη συνεισφορά επαγγελματιών υγείας από το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου, το σεμινάριο κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων ΚΑΡΠΑ – βασική υποστήριξη της ζωής με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε θέματα όπως η πνιγμονή, η αναζωογόνηση και η αντιμετώπιση καρδιακών προβλημάτων. Το δυναμικό και διαδραστικό περιβάλλον που δημιουργήθηκε ενθάρρυνε τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τις ικανότητές τους σε περιπτώσεις κρίσης.

Μια αξιοσημείωτη πτυχή αυτής της εκδήλωσης ήταν η δωρεά ενός απινιδωτή από τον Σύλλογο Γονέων στο σχολείο μας. Με χορηγίες από ανώνυμους συνανθρώπους μας, η δωρεά αυτή έγινε πραγματικότητα και αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για την ασφάλεια της κοινότητάς μας. Θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη προς όλους όσους συνέβαλαν σε αυτήν τη δωρεά, καθώς η προσφορά τους θα έχει αναμφίβολα θετική επίδραση στην ασφάλεια μας.

Με εκτίμηση, Η Διοίκηση του Σχολείου μας