Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Φέτος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό που έχει καθιερωθεί στις 2 Απριλίου, τα παιδιά της Στ’ Τάξης του 1ου Δ.Σ. Τυρνάβου πραγματοποίησαν, σε διάστημα 4 ημερών, διάφορες δράσεις με σκοπό την ενημέρωση πάνω στο θέμα του αυτισμού. Οι προαναφερθείσες δράσεις ξεκίνησαν εντός του σχολικού περιβάλλοντος και περιλάμβαναν ενημέρωση και διάλογο με τα παιδιά, βιωματικά παιχνίδια και παρουσίαση σχετική με το θέμα αυτό, την οποία ανέλαβαν η Θώμη Σούλπη, Επιστημονικά Υπεύθυνη και Ψυχολόγος του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό του Ν. Λάρισας και ο Γιώργος Σακελλαρίου, Συντονιστής του οικοτροφείου και Γυμναστής Ειδικής Αγωγής του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό του Ν. Λάρισας.

Οι δράσεις έκλεισαν την τελευταία μέρα με εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας(ΔΑΔ), όπου οι μαθητές των 2 σχολείων είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να γνωριστούν καλύτερα. Έπαιξαν, ζωγράφισαν, έφτιαξαν παζλ, χόρεψαν και τραγούδησαν μαζί. Ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους.

Οι δάσκαλοι που ενεπλάκησαν στις δράσεις ήταν οι εξής: Όλγα Κολτσίδα (δασκάλα ΣΤ1΄), Πολύμερος Πανταζής (δάσκαλος ΣΤ2΄), Χριστίνα Ασλανίδου (δασκάλα Τμήματος Ένταξης), Καρρά Ευαγγελία (δασκάλα Τμήματος Ένταξης), Βιβή Κουτρότσιου (δασκάλα Παράλληλης Στήριξης) και Χριστίνα Παναγιωτίδου (Κοινωνική Λειτουργός των Τάξεων Υποδοχής).