Παγκόσμια Ημέρα των Ρομά

Στις 8 Απριλίου εορτάστηκε η Παγκόσμια ημέρα των Ρομά. Η ονομασία Ρομά στη γλώσσα τους σημαίνει άνθρωπος. Τα παιδιά Ρομά και οι γονείς τους για να αισθάνονται ασφάλεια και ισοτιμία λάβαμε υπόψη τις ανάγκες τους και για αυτόν τον λόγο το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό του 1ο Δημοτικού Σχολείου του Τυρνάβου, η Κοινωνική Λειτουργός Παναγιωτίδου Χριστίνα και η Εκπαιδευτικός Μανωλή Ζωή, πραγματοποίησε ενημέρωση, ομιλία και δράση.

Σκοπός της δράσης ήταν η ανάπτυξη ενσυναίσθησης και σεβασμού στις απόψεις και τις ανάγκες των παιδιών Ρομά, η καταπολέμηση των προκαταλήψεων και η εξάλειψη του ρατσισμού και των διακρίσεων.

Προσκεκλημένοι στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του συλλόγου των Ρομά του Τυρνάβου, κ. Μπαντής Αλέκος, ο διερμηνέας του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας, κ. Βαλάντης, καθώς, και γονείς των μαθητών/τριών.

Ακόμη, το σχολείο μας αποδέχτηκε την πρόσκληση του 3ου Δημοτικού Σχολείου του Τυρνάβου και παρευρέθηκαν τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές/τριες στο Δημοτικό θέατρο Μαξίμ.

Τέλος, ευχαριστούμε το 3ο Δημοτικό Σχολείο για την πρόσκληση που μας απευθύνατε να λάβουμε μέρος στην εκδήλωση και ευχαριστούμε τους προσκεκλημένους μας που ανταποκρίθηκαν με προθυμία να αναλάβουμε όλοι μαζί μία πρωτοβουλία για ένα μεγάλο ανθρωπιστικό ζήτημα.