Οι μαθητές μαζεύουν τα πρώτα σπανάκια και κάνουν την πρώτη σπανακόπιτα. Έτοιμα και τα μαρουλάκια αφού πλύθηκαν, μπήκαν στα σάντουιτς των παιδιών.
Νοστιμότητα!!! Ήταν από τα σπανάκια, τα μαρουλάκια που τα ίδια τα παιδιά καλλιέργησαν, τα κατάφεραν.
Και τώρα ο κήπος μας έδωσε πάλι νόστιμα και υγιεινά σπανάκια.
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν πως ήταν η κατάλληλη στιγμή να συγκομιστούν επιλεκτικά τα σπανάκια και τα τσουκνίδια ώστε να ξαναβλαστίσουν και να συγκομιστούν εκ νέου σε λίγες εβδομάδες. Με χαρά συγκεντρώσαμε δύο μεγάλες σακούλες καταπράσινο σπανάκι και τσουκνίδια, ποσότητα την οποία αποφασίσαμε ομόφωνα να γίνει πίτες.
[Best_Wordpress_Gallery id=”12″ gal_title=”pites2016″]
Το ΚΠΕ Κισσάβου, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς αναλαμβάνουν να γίνουν οι παραδοσιακές χειροποίητες σπανακόπιτες με πολλά χόρτα και φυσικά τυρί φέτα, θρυμματισμένη μέσα της, που εμφανίζεται όταν σπάσει το τραγανό φύλλο που την περιέχει.
Θα μπορούσαμε να πούμε πως η τάξη μας γιόρτασε την ημέρα της σπανακόπιτας όπου οι μαθητές γεύτηκαν τους καρπούς του μόχθου τους. Πρωταγωνιστικό ρόλο για παραδοσιακό χειροποίητο τραγανό φύλλο οι εκπαιδευτικοί Τζάρτζα Κατερίνα και Ντέφα-Κοντογιάννη Βασιλεία, το ΚΠΕ Κισσάβου.
Δεν ξεχνούμε βέβαια και την πολύτιμη βοήθεια των γονέων για το ψήσιμο.
Υπέροχες πίτες? τόσο νόστιμες που ακόμα και κάποιοι που δεν τους άρεσε κάποτε, τώρα την τιμούν δεόντως.
[Best_Wordpress_Gallery id=”13″ gal_title=”sandwich”]