4η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Εβδομάδα

Με αφορμή τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το ερχόμενο καλοκαίρι στη Γαλλία,οι μαθητές των Ε και ΣΤ τάξεων του σχολείου μας συμμετείχαν στην 4η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή εβδομάδα 2024,που διοργανώθηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, σε συνεργασία με την  Ελληνική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική και Γαλλική Ολυμπιακή Ακαδημία.

Αρχικά, στο μάθημα των Γαλλικών, οι μαθητές ενημερώθηκαν από την εκπαιδευτικό Γαλλικής Γλώσσας Λουίζα Μήλιου  για τα νέα αθλήματα που θα προστεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και  για τους τόπους διεξαγωγής των αγώνων, με φόντο τον ποταμό Σηκουάνα.

Στη συνέχεια, οι μαθητές προετοίμασαν ερωτήσεις για δύο από τους  Ολυμπιονίκες που είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν διαδικτυακά, τον Αλέξη Αλβανό, Έλληνα Ολυμπιονίκη στο άθλημα της χειροσφαίρισης και τον Νίκο Σκιαθίτη, Έλληνα Ολυμπιονίκη στη κωπηλασία, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου.Την συνάντηση συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας  Ιωάννης Κοντογιάννης και Βασιλική Ντέφα. Οι αθλητές μας μίλησαν για τα αθλήματά τους, την εμπειρία του πρωταθλητισμού και τις αξίες  του Ολυμπισμού. Επίσης απάντησαν σε ερωτήσεις μαθητών από σχολεία που συμμετείχαν από όλη την Ελλάδα και από την Ακαδημία του Παρισιού.  Η συνάντηση έγινε σε πραγματικό χρόνο και σε ταυτόχρονη μετάφραση στη γαλλική γλώσσα.